Κατηγορίες:
Όταν...

Προς την Αξιότιμο Πελατεία μας

Σε ολόκληρη την Ελλάδα

 

Αγαπητοί μου Συνεργάτες - πελάτες σε ολόκληρη την χώρα. Σας πληροφορώ ότι σήμερα σας γράφω την πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιστολή της 44/χρονης εμπορικής μου καριέρας.

ΘΕΜΑ: ΤΙΠΟΤΑ -ΑΥΡΙΟ- ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Σήμερα λοιπόν φίλοι μου και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, σας καταγράφω τους προβληματισμούς  μου για τις επιπτώσεις της -κατά την γνώμη μου- οικονομικής κρίσης που φαίνεται μπροστά μας , και τούτο διότι:

OTAN ακούς την Κρισταλινα Γκεορκίεβα , τη Βουλγάρα επικεφαλής του ΔΝΤ, να δηλώνει σχεδόν δακρυσμένη ότι «η πανδημία που σαρώνει τον κόσμο θα προκαλέσει τον χειρότερο αντίκτυπο από την Μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του 1930 και περισσότερες από 170 χώρες θα βιώσουν το κατά κεφαλήν εισόδημα να μειώνεται»

ΟΤΑΝ διαβάζεις την Κριστίν Λαγκάρτ , τη Γαλλίδα πρόεδρο της ΕΚΤ, να εκτιμά ότι «η οικονομία βρίσκεται προσωρινά σε παύση, με αποτέλεσμα η ευρωζώνη να αναμένεται να σημειώσει δραματική ύφεση»…

ΟΤΑΝ το γερμανικό ifo Istitute προβλέπει βουτιά 10,5% της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς…

ΟΤΑΝ βλέπεις τη Γερμανίδα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν , να αγωνίζεται να κρατήσει ενωμένη την ίδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να περάσει από τους πολιτικούς της πατρίδας της έστω το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης 100 δις. Ευρώ, για να ανακοπούν οι στρατιές εκατομμυρίων  ανέργων…

ΟΤΑΝ ακούς ότι η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας τυπώνουν χρήμα-δισεκατομμύρια δολάρια και στερλίνες για τις κυβερνήσεις τους- και εσύ Ελλάδα συζητείς με τους ευρωπαϊκούς εταίρους για δάνεια και πιστωτικές γραμμές….

ΟΤΑΝ βλέπεις την κυβέρνηση να διαφημίζει μέτρα στήριξης της οικονομίας από τα νέα αυτά δάνεια με τις εγγυήσεις όμως  του Δημοσίου…

ΟΤΑΝ βλέπεις κλειστή τη «Μεγάλη Βρετανία» που δεν είχε κλείσει ούτε στον πόλεμο…

ΟΤΑΝ νύχτα μαθαίνεις από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρωστούσε σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις 2,17 δις. Ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου, προτού φθάσει στην Ελλάδα ο κορωνοιός….

ΟΤΑΝ τα νοσοκομεία μας είχαν άδεια ταμεία και χρωστούσαν 533 εκατ. Ευρώ στους προμηθευτές και τα Ταμεία 497 εκατ. Ευρώ σε απόμαχους που περιμένουν τη σύνταξη….

ΟΤΑΝ τον Μάρτιο απολύθηκαν 144.905 εργαζόμενοι και 1.700.000 μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες μπήκαν στα μέτρα προστασίας…

ΟΤΑΝ τα 800 ευρώ τελειώσουν στο σουπερμάρκετ και στην λαϊκή αγορά…

ΟΤΑΝ η Κυβέρνηση επεξέτεινε την λήξη των κυκλοφορούντων επιταγών κατά 75 ημέρες και το σύνολο αυτής της αξίας είναι 1,6 δις ευρω…

ΟΤΑΝ μετά από την προοδευτική παρέλευση των 75 ημερών οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τις τότε και τις  τρέχουσες υποχρεώσεις, τι να πρωτοπληρώσουν…τα μεν ή τα δε ?.....

ΟΤΑΝ το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές μέλλον θα κλείσουν 100.000 επιχειρήσεις λόγω του ότι είναι μιικρές και οικογενειακές και αδύναμες.

ΟΤΑΝ το ΔΝΤ και οι MΟODYS αλλά και ο δικός μας ΙΟΒΕ αλλά και ο γνωστός μας κύριος TOMSEN ανακοίνωσαν ότι η Ελλάδα το 2020 θα έχει τουλάχιστο -10%  ύφεση…

ΟΤΑΝ οι εταιρείες και τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν εντός των επόμενων 60 ημερών τους φόρους του 2019…

ΟΤΑΝ ειδικοί ανακοινώνουν ότι θα χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας !!!

ΟΤΑΝ τα ξενοδοχεία της χώρας που δίνουν το 20% του κρατικού ΑΕΠ δεν θα ανοίξουν το καλοκαίρι ή το πολύ να δουλέψουν τον Ιούλιο- Αύγουστο μόνο !!..

ΟΤΑΝ πρόκειται να εφαρμοστεί το άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για ΕΚ ΠΕΡΟΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Εκεί να δείτε τι έχει να γίνει……

ΟΤΑΝ  σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να πάρεις από τις τράπεζες ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΣΓΩΝ διότι έρχονται νέες διατάξεις….

ΟΤΑΝ πιθανότατα σε λίγο τα παρεχόμενα από τις Τράπεζες ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ θα δίδονται με ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ!!!

ΟΤΑΝ ο ECONOMIST Λέει ότι Κάποιοι θα σβήσουν και κάποιοι θα αλλάξουν…

ΟΤΑΝ  τα εστιατόρια αντί για 40 πχ τραπέζια πρέπει να έχουν 15 τραπέζια…

ΟΤΑΝ οι καφετέριες πρέπει να έχουν το 1/3 των τραπεζιών που είχαν…

ΟΤΑΝ μας βεβαιώνουν ότι ο COVID-19 έρχεται πάλι σε 5-6 μήνες…

OTAN oi MOODYS ανακοινώνει πρόσφατα αρνητικές γνωματεύσεις για τις τράπεζες.

ΟΤΑΝ όσα χρήματα είχε ο λαός και όσα και όσα ολίγα πήρε τα ξόδεψε όλα στα σουπερμάρκετ από το πολύ καθισιό στο σπίτι του.

ΟΤΑΝ  ακούς για τις Η.Π.Α της Παγκόσμιας οικονομικής δύναμης ότι κινδυνεύει με τεράστια κατάρρευση του ΑΕΠ της το 2020…

ΟΤΑΝ ακούς ότι η Αμερική προκειμένου να καταστρέψει την μισή ΚΙΝΑ μπορεί να δημιουργήσει τεχνικό κραχ σαν του 1929-30και τούτο για να χάσει η ΚΙΝΑ τα τρισεκατομμύρια δολάρια ομόλογα των ΗΠΑ.

ΟΤΑΝ το χρέος επί του ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 200% και όταν πριν 5-6 χρόνια που ήταν 170%περίπου μας καλούπωσαν με μνημόνια , τώρα τι θα ακολουθήσει ?

ΟΤΑΝ συμβαίνουν όλα αυτά τα 30 ΟΤΑΝ και σκεπτόμενοι ως επιχειρηματίες :

  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ  ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΒΕΡΕΣΣΕ?

 

ΟΤΑΝ μόνο για την περίοδο της παράτασης των επιταγών 31/3/2020-31/5/2020 το σύνολο της αξίας αυτών είναι 1,6 δισεκατομμύρια ευρω!!!! Με άγνωστο ακόμη πόσες θα πληρωθούν.

ΟΤΑΝ τώρα στο χέρι μας είναι να κλείσουμε την επιχείρηση μας, ΟΧΙ, διαλέγοντας τι δρόμο θέλει ο καθένας μας.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΎΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της χώρας.

 

ΟΤΑΝ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά φίλε από ετών συνεργάτη-πελάτη, ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ…..ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Διότι όπως είδαμε με μια κυβερνητική απόφαση, και παρά την θέληση μας γκρεμίστηκαν όλα !!!

Και αυτό το λέω με παράπονο διότι από 700.000 ευρώ επιταγές της περιόδου 31/3/20-31/5/20 που έιχε η GLORIA στα χέρια της  , μόνο το 15% μας πληροφόρησε ότι δεν μπλοκάρισε και μόνο το άλλο 15% των πελατών μας μέχρι σήμερα σήκωσε το τηλέφωνο και μας ενημέρωσε ΝΤΟΜΠΡΑ , λέγοντας : GLORIA  ναι έκανα μπλόκο στις επιταγές μου.

Και μερικοί από αυτούς που έκαναν μπλόκο σε αυτό το 15/μερο μας έστειλαν νέες παραγγελίες και εμείς τις φορτώσαμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ Η ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ Η GLORIA ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ 900.000 ΕΥΡΩ !!

Αυτό το ότι δεν μας ενημερώσατε εμείς το αναγάγουμε και στην ίσως -λέω ίσως- πιθανή εντύπωση σας ότι η GLORIA είναι δυνατή και δεν έχει ανάγκη.

Όμως η GLORIA  έχει ανάγκη διότι έχει να τροφοδοτεί πάνω από 1000 πελάτες σε ολή την Ελλάδα.

Εγώ ο Γιάννης Σιάγκρης ο από ετών συνεργάτης σας,  τα έγραψα «ΤΣΑΚΑ ΠΑΡΑΚΑ» που λένε στη Θεσσαλία.

 

Φιλικότατα

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

Υ.Γ. Ως προς τους κανόνες της σχέσης μας του από εδώ και πέρα, ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ, θα υπάρξει κατ’ ίδίαν συζήτηση  μαζί σας αρκεί να υπάρξει συναίσθηση της κατάστασης και να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων  το λαϊκό ρητό «ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» και  «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ» και τότε σίγουρα θα βρούμε την άκρη, διότι πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι ότι : ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

 ΤΙΠΟΤΑ -ΑΥΡΙΟ- ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ