Σχολιασμός των τελευταίων νέων επί των εν δυνάμει νέων φορολογικών μέτρων που θα έχουν επιβληθεί εντός των προσεχών μηνών.Προς την αξιότιμη πελατεία μας 

σε ολόκληρη την Ελλάδα.Θέμα: Σχολιασμός των τελευταίων  νέων επί των εν δυνάμει νέων φορολογικών μέτρων που θα έχουν επιβληθεί εντός των προσεχών  μηνών.

 

Αγαπητοί από ετών συνεργάτες καλή σας ημέρα.

Σας πληροφορώ ότι ο τίτλος που θα χρησιμοποιήσω στην σημερινή μου ενημερωτική  επιστολή , προς όλους σας, σχετικά με τα επερχόμενα μέτρα είναι προφητικός και όποιος καταλάβει – κατάλαβε.

Αγαπητοί συνεργάτες, θέλω να γνωρίζουμε όλοι ότι έρχεται «Το χρονικό του αναπόφευκτου » και συνάμα « Όποιος προλάβει να κλέψει….έκλεψε ».

Τέλος πια τα μαγειρέματα  με τις ταμειακές  μηχανές και με τους λογαριασμούς των λογιστηρίων. Σε λίγο λήγει η προθεσμία αντικατάστασης των παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών με τους νέους τύπους. Ας ετοιμάσουμε να έχουμε  όλοι μας έτοιμο τραπεζικό λογαριασμό μέσα με χρήματα….γιατί η εφορία για τις αποδείξεις και τα τιμολόγια που κόβουμε καθημερινά, την ίδια μέρα θα τραβάνε αυτόματα  απο τον λογαριασμό το σύνολο του ημερήσιου ΦΠΑ που εισπράξαμε ή δεν εισπράξαμε για τα τιμολόγια επί πιστώσει.  

Δηλαδή για να σας το κάνω λιανά, η GLORIA π.χ. κόβοντας την ημέρα τιμολόγια περίπου 50.000 € το ίδιο βράδυ η εφορία θα τραβάει από τον τραπεζικό λογαριασμό την αξία του ΦΠΑ, δηλαδή πάνω από 10.000 € . Δηλαδή φίλοι συνεργάτες σας πιστώνουμε για παράδειγμα  σήμερα με 50.000 €  και θα δώσουμε και στην εφορία + 12.000 € μετρητά !!!!!

Ωραία…..πολύ ωραία, έτσι θα κάνουμε εμπόριο στο μέλλον. Και την ίδια ημέρα η GLORIA αν έχουμε παραλαβές από το τελωνείο π.χ. 100.000 € θα πρέπει να πληρώσει , όπως και σήμερα , και ΦΠΑ αξίας 24.000 €!!!!! Δηλαδή 24.000 € για το τελωνείο  και 12.000 € για τις ημερήσιες πωλήσεις σύνολο  36.000 € !!!!! Σας ρωτώ λοιπόν ; Με αυτό το  σύστημα η GLORIA ή εσείς θα μπορούμε όλοι να πουλάμε επί πιστώσει ; Για αυτό φίλοι μου στο τέλος θα ισχύει μόνο ο Νόμος του Δούναι και Λαβείν με μετρητά και μην διαμαρτυρηθούμε όταν αυτό το  νέο σύστημα θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

 

Καλά αυτό θα το συνηθίσουμε….Αυτό όμως που θα σας πω τώρα, κρατηθείτε από κάπου ή καθίστε καλύτερα μην πάθει τίποτα η υγεία σας…..

Μέχρι σήμερα η κάθε εταιρεία κρατούσε από την αρχή του χρόνου ημέρα - ημέρα και μήνα- μήνα  τις λογιστικές τις εγγραφές και στο τέλος του χρόνου , για τον ισολογισμό του έτους , κάναμε τις φορολογικές δηλώσεις.  Ας ξεχάσουμε λοιπόν αυτά που ξέραμε….έρχεται « ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΥ ».  Λίαν  συντόμως φίλοι μου, το κάθε τιμολόγιο που θα κόβουμε θα πηγαίνει αυτομάτως στο Υπουργείο Οικονομικών και θα απορροφάτε ο ΦΠΑ  του. Για αυτό και εμείς θα έχουμε την υποχρέωση δια Νόμου στο τέλος κάθε μήνα να μεταβιβάζουμε όλες τις λογιστικές έγγραφες του μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε μήνα – κάθε μήνα – κάθε μήνα !!!!!!!    

Οπότε τότε θα έχουμε φτάσει πλήρως  στο « ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΥ »

και επαναλαμβάνω ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ…..ΕΚΛΕΨΕ !!!! Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι όλοι μας ψυχολογικά και επιχειρησιακά να προγραμματίσουμε από τώρα τι θα κάνουμε . Πάντως εγώ, ο από πολλών ετών συνεργάτης σας Γιάννης Σιάγκρης  , για οτι αφορά την GLORIA , σας διαβεβαιώνω ότι ο υιός μου Νίκος Σιάγκρης έχει εξοπλίσει ηλεκτρονικά την εταιρεία σε υψηλό βαθμό   και όταν θα έρθει εκείνη η μέρα δεν θα χρειαστούμε να κάνουμε τίποτα , διότι είναι όλα καλοφτιαγμένα ήδη.             

Επιπροσθέτως σας δηλώνω ότι η GLORIA από την ίδρυση της το 1973 έως και σήμερα  ουδέποτε στην καριέρα της έχει πουλήσει έστω και ένα τεμάχιο χωρίς τιμολόγιο. Το ξέρετε και εσείς καλά. Το βλέπετε και από τους πωλητές μας, όταν σας επισκέπτονται, μπορούν να βλέπουν απευθείας, μέσω των κινητών τους,  τα εμπορεύματα που υπάρχουν μέσα στην αποθήκη μας , και αυτό διότι όλα είναι Νόμιμα. Πιστεύουμε ακράδαντα οτι με αυτόν τον τρόπο θα ησυχάσει η αγορά από αυτούς που πιθανόν σας προτείνουν να αγοράσετε χωρίς τιμολόγια. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι οδηγούμαστε στην πραγματική οικονομία του δούναι και λαβείν μόνο με μετρητά. Μπορεί φίλοι μου η επιστολή αυτή να είναι μακροσκελής , αλλά είμαι βέβαιος ότι θα την ξαναδιαβάσετε μια και δύο και τρεις φορές .                      Πάντοτε  Φιλικότατα

    Για την GLORIA 

    I. N. Σιάγκρης Α.Ε.

                                                                                          

                                                                                           Γιάννης Σιάγκρης